Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Marjan Peelen - Kamphuis
3 december 2018

Nominaties Aanmoedigingsprijs Vrijwilligeswerk op 6 december

Voor de aanmoedigingsprijs vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2018 zijn de volgende 4 organisaties genomineerd;

Stichting Inloophuis Entrada

 

Entrada wil een warm bad zijn voor mensen die met de ziekte kanker geconfronteerd worden. Het inloophuis heeft 2 locaties op Voorne Putten; in het Dorpshuis van Abbenbroek en sinds kort in het Cultuurhuis in Hellevoetsluis. De gasten in het inloophuis worden met wat drinken ontvangen en daar een gesprek aangaan of gewoon samenzijn. Entrada biedt zonodig ook telefonische ondersteuning. Meer informatie via www.stichtinginloophuisentrada.nl

Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis

 

De stichting heeft als doelstelling “Kennis vergaderen over de verdediging van Hellevoetsluis”. Deze kennis wil men zoveel mogelijk delen met geïnteresseerden. Een grote groep van vrijwillige medewerkers geeft wekelijks rondleidingen aan bewoners van Hellevoetsluis en toeristen. Meer informatie via info@fronttaal.info of 06-31254909.


Stichting Dorpshuis de Nieuwe Meent

Het dorpshuis is een spil op het gebied van sociale activiteiten binnen de dorpskern Oudenhoorn. Het gebouw wordt niet alleen gedeeld met de basisschool maar er wordt ook volop samengewerkt. 

Doordat kosten worden gedeeld en met inzet van vele vrijwilligers wordt een belangrijke voorziening behouden. Het versterkt de onderlinge band en zorgt ervoor dat de dorpskern blijft “leven”. Er ontstaan nieuwe initiatieven zoals het bewonersplatform dat nu in oprichting is. Meer informatie via denieuwemeent@gmail.com of 06-22226696.


Hockeyvereniging HC Voorne

HC Voorne is een belangrijke sportverenging in Hellevoetsluis die op hoog niveau hockeyt. Het is een maatschappelijk betrokken club waar al jaren op woensdagmiddag, speciaal voor mensen met een beperking, trainingen worden georganiseerd. De vereniging is ook nauw betrokken bij een project van “Jongeren Op Gezond Gewicht”, schoolhockey en er wordt nagedacht over hoe je mensen met Alzheimer kunt stimuleren te blijven sporten. Kortom een vereniging die midden in de maatschappij staat en altijd in is voor vernieuwing. Meer informatie via secretariaat@hcvoorne.nl

De uitreiking van de aanmoedigingsprijs, door wethouder Hans van der Velde, vindt plaats op
6 december in het Cultuurhuis. Inloop vanaf 14.00 uur.De toegang is gratis op vertoon van een toegangsbewijs welke is af te halen aan de balie in het Cultuurhuis.