Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Alfons van Oldenmark
11 januari 2019

Vrijwilligerswerk? Gewoon doen!

Vrijwilligerswerk: wat is dat eigenlijk? Onmisbaar in Hellevoetsluis en Brielle, dat is zeker. Hellevoetsluis en Brielle zijn echte Vrijwilligerssteden.  

-  Vrijwilligerswerk is vrijwillig, dus het is aan jou om aan te geven, wat je mogelijkheden zijn.     Met wederzijdse instemming en vrijwillig is niet vrijblijvend: er wordt wel op je gerekend.       Neem een maand de tijd om te kijken of je het leuk vindt.         

-  Vrijwillig betekent ook: geen financiële vergoeding. Sommige organisaties kunnen een          onkostenvergoeding verstrekken voor bijv. reiskosten, dus informeer naar de                            mogelijkheden.        

-  Vrijwilligerswerk doe je in een organisatie of vereniging, met het doel de anderen te                 helpen. Het is een waardevolle bijdrage aan de maatschappij, wat je ook doet. Van een           maatje zijn tot een schilderklus bij de scouting.       

-  Mantelzorg is geen vrijwilligerswerk want geheel niet vrijblijvend en meestal voor familie.       

Zowel vrijwilligerswerk als mantelzorg zijn heel belangrijk voor onze samenleving. Doe het vanuit je hart. Daarom deze site met mogelijkheden om hulp te vragen en aan te bieden.        

Kijk rustig rond, heb je nog vragen aarzel dan niet om contact op te nemen met onze balie in het Cultuurhuis de Nieuwe Veste of De Bres. De backoffice is Stichting PUSH, Sportlaan 1, tel 316688. vragen naar Hennie Wiersma of Anja Hollanders.     


Deel dit bericht!

Reacties

Brigitte Van der Horst
9 april 2019

Daar zou ik erg mee geholpen zijn.

Brigitte Van der Horst
10 april 2019

Ben je ook woonachtig in Brielle?
Ik probeer zelf zoveel mogelijk zelf, ook in de tuin. Maar door mijn reuma is dat zeer pijnlijk.