Tai Chi


Tai Chi is een Chinese verdedigingskunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en ontspannen. Het staat bekend als mindful bewegen. Iedereen kan meedoen.

Chi betekent energie en Tai Chi zorgt ervoor dat de energie in uw lichaam gaat stromen. Het is ook een goede valpreventie. 

Tai Chi helpt u om uw bloedsomloop te versterken, evenals uw spieren en uw organen.  Het maakt de gewrichten los en sterk.  Het  verbetert uw geheugen en uw uithoudingsvermogen. U wordt er blij en ontspannen van. Tai Chi is erg populair, en goed voor senioren

Ook iets voor u?

De Tai Chi doen we voorlopig, op verzoek, 2 x in de maand (2e en 4e woensdag) in het Mildenburgbos in Oostvoorne onder het dak van de muziektent. Bij hevige regen wijken we uit naar een sportzaal in De Meander.  Tijd: 14.00 uur

De ingang van het Mildenburgbos is aan de Hoflaan, tegenover de Hofwei, schuin tegenover het vroegere gemeentehuis.

Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Ook voor fietsen. Na afloop drinken we een kopje thee met elkaar, dus neem je beker mee! Dit is belangrijk om contacten te kunnen leggen met de andere deelnemers. En wellicht nieuwe vrienden te maken!

Oh ja: een klein krukje meenemen kan ook want veel oefeningen kan je zittend doen.
Betalen aan docente Anneke (kosten les 5 euro) doen we vooraf, dus kom iets vroeger.