Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Blunder CBR met medische gegevens.Digi-Terras.

Vandaag of eerder gezegd deze week was er (weer) een blunder van het CBR omtrent het lekken of knoeien van of met persoonsgegevens van burgers. (Waarschijnlijk ook niet de laatste, want er zijn niet de juiste mensen aangetrokken om dit op een degelijke en veilige manier te verwerken).

Het CBR heeft medische informatie van tientallen mensen per ongeluk gestopt in onjuiste dossiers. Die informatie was daardoor via Internet zichtbaar voor onbevoegden, (Dit verhaal hebben we al eens eerder de revu laten passeren in één van mijn ict blogs) bevestigt het CBR na een bericht van het AD.

Het gaat onder meer om verwijsbrieven en formulieren van artsen, adressen en burgerservicenummers. tot nu toe zijn er 71 meldingen bekend, maar het CBR sluit niet uit dat er meer getroffenenen zijn.

De fouten zijn onstaan door problemen met het digitaliseren van met de hand ingevulde formulieren, De dienst roept mensen daarom om medische gegevens alleen digitaal te versturen.


Marcello. Android & Windows.

www.digi-terras.nl

John Kramer. Linux

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.