Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Cursus: signaleren en omgaan met psychische problemen voor vrijwilligersDe eerste training op 19 maart zit vol. We zijn blij met dit succes. Het geeft een goed gevoel dat inwoners op Voorne naar elkaar omkijken. 

U kunt zich nog  aanmelden, maar dan komt u op de wachtlijst. In het najaar volgt nog een 2e training. Liever hadden we dit direct gedaan, maar dat lukte niet met de agenda van de aanbieder. Bij veel belangstelling gaan we uiteraard bekijken of er nog meer trainingsgroepen te plannen zijn.

De gemeenten op Voorne (Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne) vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een groot gedeelte van de volwassen bevolking in Nederland kan ooit te maken krijgen met psychische problemen. Als iemand zich in zijn vinger snijdt of zichzelf verbrandt, dan pak je de EHBO-koffer. Maar wat doet u als een deelnemer aan sportclub, scouting of andere organisatie of een bezoeker aan het gemeentehuis een paniekaanval krijgt, zijn bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?
Meerdere organisaties hebben aan onze gemeenten laten weten behoefte te hebben aan kennis van psychische problemen*. Daarom bieden de drie gemeenten u een cursus  van vier dagdelen aan, om u te leren hoe u signalen van psychische problemen kunt herkennen en mensen kan ondersteunen!

In deze internationaal erkende cursus krijgt u informatie over psychische aandoeningen en leert u hoe u het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Ook leert u hoe u kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na deze cursus kunt u iemand de helpende hand reiken. U kunt op die manier echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart.

Wanneer en waar?
De gehele cursus is vier dagdelen (op dinsdagmiddagen) vanaf 19 maart 2019. De locatie is het 't Dijckhuis in Brielle (Vierpolders).

Inschrijven?
Via deze link ziet u meer informatie en kunt u zich ook inschrijven. Deelname aan de training is kosteloos, graag alleen aanmelden als u zeker bent van uw komst.  Let op: de cursus van 19 maart is vol. U kunt zich inschrijven voor de wachtlijst.

/archives/events/voorne-1926-maart-29-april-2019-mhfa-standaard

Let op: er kunnen 15 mensen meedoen aan deze cursus, waarbij vol=vol geldt. In de loop van 2019 zal deze cursus nog een keer worden georganiseerd. De data hiervoor zijn nog niet bekend.

Helpt u mee om het verschil te maken?

Omgaan met dementie?
Onder deze cursus valt niet de doelgroep ‘mensen met dementie’. Bent u geïnteresseerd in een training over het herkennen van en omgaan met dementie? Neem dan contact op met Dini Muizer via of kijk op www.samendementievriendelijk.nl.