Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Marktplaats waarschuwt bij phishing.
Digi-Terras.

Bij deze ben ik weer terug van een ontspannende vakantie, en daarnaast heb ik tevens weer wat interessante mensen mogen ontmoeten die zich bezig houden met ict trouble schooting, dus wat verse contacten zorgen weer voor meer oplossingen, maar goed, vandaag gaan we het over het fenomeen PHISING hebben.

Marktplaats waarschuwt gebruikers van de site voortaan als ze naar een pagina gaan die niet leidt naar de officiele site van de bank. Oplichters doen zich voor als verkoper en vragen een cent te betalen om de indentiteit te bevestigen.

De link om dat geld over te maken leidt echter niet naar de site van de bank, maar naar een nepsite. Daarmee krijgen oplichters gegevens als de inlogcode van mensen in handen. (Dat Heet Phising)

Volgens marktplaat komt deze vorm van oplichting steeds vaker voor, Gebruikers kunnen volgens een woordvoerder het beste zaken doen via marktplaats zelf, en niet via bijvoorbeeld whatsapp.

Wat betreft mijn mening (Digi-Terras) zijn veel cgi betaal scripst niet goed geschreven en niet goed afgeschermd en daarnaast tegenwoordig ook nog eens gebruik maken van teveel passwoords.


Marcello. Windows & Android 

www.digi-terras.nl

John Kramer. Linux


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.