Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Overheid wil toegang tot de chatdienst(en) Whatsapp.Digi-Terras.

Vandaag gaan we in de wekelijkse ICT Blog van Digi-Terras het hebben over de (eventuele) privacy schending van de overheid richting de burgers die vandaag de dag gebruik maken van allerlei chatdiensten (Whatsapp, Telegram, Signal) om zo te communiceren met hun vrienden en kennissen. 

Als het aan Minister Grapperhaus ligt wil deze minister het liefst toegang tot uw Whatsapp berichten om zo effe te kunnen checkken (Effe checkken, zie overheids reclame :-) wat u zo hier en daar allemaal uitspookt. De reden van deze eventuele privacy schending is dat men wil weten of er geen foute activiteiten plaats vinden binnen deze chatdienst(en).  

Minister Grapperhaus wil de mediabedrijven die informatie delen uit versleutelde berichten op vordering van de rechter-commissaris van Justitie inzien bij eventuele verdenking van foute communicatie onder burgers (eventuele misdadigers i.v.m. bewijsvoering). Hij sluit zich hierbij aan bij andere landen (VS en UK en Australie) die zich verzetten tegen end-to-end-encryptie.

De enige reden omtrent de privacy van burgers is dat experts zich zorgen maken dat de encryptie sleutel ook in verkeerde handen kan vallen en dat er dan helemaal geen sprake meer is van privacy. 

* Hieronder volgen er een aantal encryptie aanbieders waarvan u gebruik kunt maken:

- Signal

- Telegram

- Threema

- Adiantum 

- Surespot

- Wire

Uit deze aanbieders kunt u kiezen omtrent hoe u communiceert met u vrienden en kennissen, de meeste zijn gratis en zijn te verkrijgen via de play store, u kunt deze downloaden om hiervan gebruik te maken, u kunt dat via u aanbieder laten doen of via vrienden. (uiteraard te verkrijgen voor de nieuwste telefoons, bij oudere modellen moet u even navraag doen bij u aanbieder of het nog wordt ondersteund)  

Mvg,


Marcello. Windows & Android

www.digi-terras.nl

John Kramer. Linux 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.