Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Probeer maar eens een maand niet te appen.Digi-Terras.

Vandaag zal ik het aspect van appen bespreken en hoe de meeste mensen verslaafd zijn aan hun telefoon en met het werken ermee dat ze helemaal niet meer opletten wat er om hun heen gebeurt. Een goed voorbeeld hiervan is dat ik zelf deze week tegen een goed voorbeeld hiervan in het verkeer tegen kwam, en dat bleek een mevrouw te zijn die zat te appen met oordoppies in en totaal niet opletten, want ik kwam haar tegemoet op de fiets en rinkelde met mijn fietsbel, en pas toen ik haar heel dicht naderde schrok zich eigen wezenloos en veronschuldige zich voor het niet opletten wat er om haar heen gebeurden.

We vinden het toch moeilijk om in het verkeer van onze telefoon af te blijven en dat komt natuurlijk door onze 24 uurs economie omdat we allemaal 24 uur per dag bereikbaar willen zijn, door dit gedrag doen mensen geen oog meer dicht en slapen ze slecht, dus wat minder zou wat beter zijn voor de meeste.

Appen, swipen, liken achter het stuur van de auto of fiets is daadwerkelijk levensgevaarlijk want je bent afgeleid en in een seconde kan je in een crash terecht komen en dan beland je in het ziekenhuis wat natuurlijk niemand wil, het enige voordeel is dat je dan wel rustig daarna kan appen in het ziekenhuis:-)) maar appen is beter als je dat doet als je op een veilige en rustige plek bent en niet achter het stuur of op de fiets of in de auto zit, vandaar dat er door de overheid ook reclame wordt gemaakt met momo.

Wetenschappers weten dat je zo'n dertig dagen nodig hebt om je een nieuwe gewoonte eigen te maken. Als ouders willen dat hun kinderen zich aan de afspraak houden om minder met hun telefoon bezig te zijn daag ze dan maar eens uit om te kijken wie er het langst van hun telefoon af kunnen blijven.

Conclusie van deze wekelijkse ict blog van Digi-Terras is: beste mensen in alle omstreken van Hellevoetsluis ongeacht kleur ras of religie, denk aan uw veiligheid en aan dat van uw kinderen.

Met vriendelijke groet, 

Marcello. Digi-Terras.

www.digi-terras.nl

John Kramer. Linux.


  

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.