Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Siem Kon in het zonnetje!Wát een gezelligheid moet Siem gedacht hebben toen hij dinsdag de 14de januari bij Welzijn Ouderen, locatie Infirmerie, binnenstapte. Hè, m'n vrouw en dochter hier aanwezig en nog enkele andere bekenden, wat is hier aan de hand? Het kwartje begon te vallen. Er was al zoveel geheimzinnigheid geweest de laatste uren, het moest om hem gaan. Ja dus, hij werd in het Zonnetje gezet met de volgende woorden:

Beste Siem,

Dat had je niet verwacht hè? Ben je met een nepopdracht hiernaar toe gelokt maar word je hopelijk blij gemaakt met deze actie want je wordt in het Zonnetje gezet voor alle activiteiten die je de afgelopen, alweer 5 jaar, voor Welzijn Ouderen en het welzijn van anderen doet.

Het is niet zomaar iets, echt geen peulenschil zoals het gezegde is, want je hebt een haast oeverloze energie zoals je hand- en spandiensten verricht bij een open dag door podium delen te halen, te brengen en te sjouwen.

Je bent vrijwilliger bij de klussendienst waar je het tuinonderhoud doet bij bejaarden , oh nee dat mag tegenwoordig niet meer gezegd worden, dat zijn ouderen of soms jongere ouderen, zoals jijzelf bent toch? Zag ik je nou niet swingend dansen op de vrijwilligersavond 22 november in Vierpolders?

Ook de tuin hier bij de infirmerie wordt goed door jou onderhouden zodat iedere bezoeker ervan kan genieten bij binnenkomst.

Daarnaast rijd je in de zomertoer mee als er ritjes met mensen in de omgeving gemaakt worden die dan genieten van oude vertrouwde plekjes waar ze soms al jaren niet meer geweest zijn en die herinneringen opwekken aan vroegere tijden.

Ook sta je op meerdere lijsten voor vervoer als reserve chauffeur.

En is het niet zo dat je hier in het gebouw een muur groen geschilderd hebt? Een groentje kunnen we je echter niet noemen want jij bent van alle markten thuis. Wat kan jij nou niet? Bovendien heb je altijd zo’n goed humeur, gezellige gesprekjes en veel wijsheid.

Er is nog veel meer op te noemen toch laat ik het hierbij , er staat hoogstwaarschijnlijk nog wel een klus op het programma voor je vandaag.

Het is dan ook tijd dat jij deze waardering ontvangt in de vorm van een certificaat, een bloemetje en een cadeau van het Centrum Vrijwilligerswerk.

Dat Siem door Welzijn Ouderen zeer gewaardeerd wordt bleek wel uit het feit dat buiten vrienden en familie er ook medewerkers van de Infirmerie aanwezig waren en zij ook een blijk van waardering in de vorm van een doosje chocolade aan Siem schonken.

Elly Roos

Klik hier voor meer foto's

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.