Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Sluiting "De Sprong" aanstaande?Hellevoetsluis, 8 okt 2019

door dr.Snuggles


Twee weken geleden gaf de e-mailbox een signaal. Deze email was nu eens geen SPAM. Een heuse enquête namens de gemeente Hellevoetsluis, en wel met de vraag: " Wat wilt u dat wij doen aan de fiets-kruising de Sprong?" Dat zijn enquêtes die toch wel een open deur bevatten. Zekerheid voor alles, want er is nogal wat verspijkerd aan die situatie aldaar. En nee het is niet veiliger geworden!

Ik zeg sluiten die hap, en druk op verzend. Nu maar hopen dat mijn antwoord meeweegt. Ik weet het, u bent nu boos want laten we eerlijk zijn, dit stukje fietspad maakt deel uit van een "snelle' route naar het WC Struytse Hoek en naar de poli van het Bethesda. De andere kant op is recreatief. Het cafe en naar "De Koele Nacht" alwaar Ri-Jo zit en Kanaalweg OZ. De visstekjes.

Het belang van 150 meter omrijden over de rotonde die veel duidelijker is en daardoor veiliger ontgaat de mensen. De ergernissen van de automobilist kunnen dodelijk zijn op de "De Sprong". Enkele voorbeelden? Stoppen voor voetgangers. het is een voorrangs-kruising en voetgangers beschikken aldaar niet over een oversteekplaats (VOP). Dus dienen zij te wachten om veilig over te steken. de voorrangskruising is geschapen om de doorstroming te bevorderen. De bushalte aldaar is opgeheven, dat heeft tot gevolg dat er geen haastige personen de bus dienen te halen. Dus waarom stopt die persoon voor mij dan onnodig? Hij riskeert een boete van 270 euro vanwege dit feit en loopt het risico te worden aangereden met alle gevolgen voor de voetganger als hij dan ook doorschiet?

Een fietser met telefoon in de hand rijdt op dat moment zonder op of om te kijken de rijbaan op. Een noodstop is het gevolg en het bijbehorende toeterconcert! Schaapachtig draait het koppie om en een middelvinger wordt omhoog gestoken. Fietsers gewennen aan het feit dat ze voor gaan wegens afwijkende regelgeving en borden. Ze verwachten dat dat op ieder kruispunt gebeurd. Die voorrang he! Voorrang is een plicht van GEVEN Nimmer het recht van NEMEN.

Het volgende rondje stopt een vriendelijke automobilist voor een scootmobiel. Wederom een gevaarlijke situatie want ja een bestuurder versus een bestuurder. De scoot heeft haaientanden en een bord voor zijn neus en kennis van de verkeersregels. Doorrijden is dan je reinste poging tot zelfmoord. Vriendelijk steekt hij zijn hand op en geeft gas. Hij zag even niet dat de auto voor hem bijna het slachtoffer werd van een achterop aanrijding. Vriendelijkheid kan duur worden betaald en op de koop een bekeuring toe. Nog te zwijgen van de schade die niet vergoed wordt.

Simpel? Allerminst. Het advies voor de gemeente Hellevoetsluis is de volgende. Stop met afwijkende voorrangsregeling voor fietsers. Dit schept duidelijkheid en verwachting. Geef ook meer informatie over regels die gewijzigd zijn. Wist u dat op een gelijkwaardige kruising de fietser van rechts voor gaat? Ja ook een trekker en de bromfiets! De voetganger doorgang geniet ALLEEN bij een ZEBRAPAD (VOP) 

Daarom maar omrijden zodat de bijna ongevallen, ongevallen en de ergernissen stoppen bij "De Sprong). Sluiten Maar!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.