Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

TU onderzoekt beveiliging slimme apparaten.Digi-Terras.

De TU Delft gaat onderzoek doen naar de beveiliging van slimme apperaten. De vraag is hoe makkelijk hackers achter persoonsgegevens kunnen komen via onder meer de thermostaat, babyfoons, en lampen die online op afstand zijn te bedienen.

Het ministerie van economische zaken geeft de TU subsidie om actief op zoek te gaan naar digitale lekken ( die lekken zijn er zat in ons kaas landje, naar mijn mening was KPN gisteren ook de pineut, maar goed, de overheid wil geen paniek zaaien) in de apperatuur.

Onderzoek wijst uit dat 1 op de 5 consumenten die slimme apperaten hebben niet weten hoe ze die moeten beveiligen tegen hackers. Zo worden wachtwoorden nog veel te weinig gewijzigd (naar mijn mening is een 1 wachtwoord bestaande uit 16 tekens voldoende).

Slimme deurbellen worden het minst beveiligd, dus voor diegeen die denken dat ze vanuit het buiteland op het terras zich geen zorgen hoeven te maken komen ook naar verloop van tijd van een koude douche thuis.

Zoals ik altijd vermeld in de digi-terras blogs raad ik de meeste mensen aan gewoon altijd de toegestuurde updates door te voeren op de telefoon of computer; zo is het risico kleiner en neem je jezelf ook niks kwalijk als het fout gaat.


Marcello. Windows & Android

www.digi-terras.nl

John Kramer. Linux

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.