Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Uit onderzoek blijkt dat bijna 100% van de bedrijven te hacken zijn.Digi-Terras.

Vandaag zullen we in de ICT Blog van Digi-Terras bespreken hoe men eigenlijk wordt gehackt en waar nou eigenlijk het probleem ligt, want het bedrijfsleven kan natuurlijk altijd mooi weer spelen en zeggen dat alles voorspoedig verloopt en dat de cijfers fantastische zijn, maar dat dan toch achteraf blijkt dat het bedrijf langzaam ten onder gaat omdat het bedrijf niet veilig is qua ICT-beveiliging. De volgende vraag is namelijk of je als ondernemer dan nog wel verantwoordt bezig bent. Uiteraard is de ondernemer de pineut als hij de ondernemersvorm aan houdt van V.O.F maar ook als B.V. kan je tevens een hoop schade oplopen, plus het personeel wordt ook de dupe van het wandbeleid van de ondernemer zelf.

Vandaag de dag zijn er veel etische hackers bezig om bedrijven in te laten zien dat het bedrijfsleven zo lek is als een mandje en dat er eens wat moet gebeuren op het gebied van ICT-beveiliging. Want uit onderzoek blijkt dat van de plus minus 200 bedrijven er maar twee zijn die hun beveiliging op orde hebben, want natuurlijk heel triest is en onverantwoordt, zeker als het gaat om persoons en bedrijfs gegevens. (Heb zelf ook al in Hellevoetsluis bedrijven gezien waarvan de ICT systemen een chaos zijn en tevens niet worden onderworpen aan updates met als gevolg onstabiele netwerken en dat dan op den duur niks meer goed werkt, met als gevolg daarvan een hack en diefstal als gevolg).

Datgeen waar men bijna altijd binnen komt bij bedrijven is via het open wifi-netwerk, en aan de hand daarvan kan men via de beveiligingscamera of het kassasysteem wat niet altijd geupdate is binnen komen en zo schade kan aanrichten als men dat wil, uiteraard kan het ook voorkomen dat het passwoord te gemakkelijk is. (persoonlijk ben ik van mening dat als je de beschikking hebt over een super quantum cumputer dat helemaal niks meer veilig is, want de eerste quantum computer heeft al het daglicht gezien en is al in gebruik en in eigendom van Google, en deze kan wel miljarden combinaties maken als het gaat om het oncijferen van codes of passwoords).

Als je tegenwoordig als ondernemer in het hoofd segment zit van het bedrijfsleven kan je maar beter bij belangrijke vergaderingen je telefoon uitzetten en die even achterlaten in een kluisje, want je zal niet de eerste zijn die wordt gehackt. Tevens is het ook verstandig om ook even de stekker van de smart tv eruit te halen. (Advies voor ondernemers is om zaken gescheiden te houden als het gaat om wifi-netwerken, daarbij moet je onderscheidt maken tussen een gasten wifi of een intern wifi-netwerk, plus check altijd of je een slotje ziet boven in de URL-balk van je brouwser ).

Mocht je willen inloggen op het juiste wifi-netwerk op je werk of thuis of in een publieke ruimte zorg er dan met name voor dat u goed antwoordt want je laptop past tevens de veiligheidsinstellingen aan, en vraagt of je wel of niet je bestanden wil delen.

Digi-Terras is tevens op zoek naar (Jong Of Oud) mensen die bewezen skills hebben op het gebied van ICT. U kunt hierbij denken aan Netwerk beheerders, Progameurs (Linux, Unix, Windows), ICT-Beveiliging Experts, Data-Center Experts, Internet Progammeurs etc. Het Maakt niet uit of u Gepensioneerd bent of messchien medisch afgekeurd. Bij bewijs van goed gedrag kunt u contact met mij opnemen en aan de hand van een gesprek kan ik kijken of het interessant is om samen (Vrijwillig Collectief) met u mensen op de particulieren markt te gaan helpen en te ondersteunen. (Bij bewezen diensten op ICT vlak op de particulieren mark kan er gekeken worden of geschikt bent voor het MKB)  

Mvg,


Marcello. Windows & Android.

www.digi-terras.nl

John Kramer. Linux.


P.s. (Bij geschiktheid van u kunnen op ICT gebied zal de communicatie verlopen via mijn persoonlijk email en telefoonnummer)


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.