Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

VU ondekt nieuw lek in intel chips.Digi-Terras.

Onderzoekers van de VU hebben een beveiligingslek gevonden in chips van Intel. De computerprocessors blijken af te luisteren te zijn door de manier waarop ze zijn ontworpen. Daardoor zijn ingetikte wachtwoorden of andere gegevens makkelijk te onderscheppen.

Het lek is alleen gevonden in chips van Intel. Die worden vooral in computers en servers gebruikt. Telefoons en tablets zijn vrijwel niet kwetsbaar, net als laptops met een processor van AMD.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit wisten de processor te misleiden door gebruik te maken van een lek in het voorspellend vermogen van de chip.

Zo ziet u maar weer dat de slimme jongens in de high-tech wereld altijd wel een ingang weten te vinden in uw of elk willekeurig computersysteem, de grote vraag achter dit verhaal is dat als er spanningen in de wereld zijn waar deze hightech jongens in staat toe zijn en waar dit toe zal leiden. Een voorbeeld hiervan is de hightech cyberwar tussen Amerika en China, en niet te vergeten Rusland.


Marcello. Windows & Android

www.digi-terras.nl

John Kramer. Linux.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.