Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Zorgverzekeraars CZ & Zilveren Kruis waarschuwen voor spookfacturen.Digi-Terras.

Vandaag zal de Digi-Terras blog een soort vervolg zijn van datgeen waar ik vorige keer al voor waarschuwden namelijk het oplichten van het MKB en Verzekerings bedrijfsleven door cyber oplichters in verre oorden; en dan zeggen ze in Nederland altijd zo mooi "een ezel stoot zich niet tweemaal aan denzelfden steen", nou dat gezegde kan men in de prullenbak gooien want er zijn genoeg mensen die zich toch elke keer weer aan die zelfde steen stoten, wat uiteraard pijn doet. Maar goed, het was deze week weer raak bij een grote verzekeraar, namelijk de Zorgverzekeraar CZ en Zilveren Kruis. (100.000 meldingen)

Het ging dit keer over een spookfactuur (VIA MAILTJE OF SMSJES) met daarin een link waar men vanuit de naam van CZ of Zilveren Kruis om een betaling wordt gevraagd i.v.m. een betalingsachterstand. Natuurlijk wil men zo snel mogelijk van dit probleem af voor het erger wordt, dus gaat men over op het snel afhandelen van het probleem, maar dit is nou precies waar de cyber oplichters op inspelen, het paniek en angst creeren en er van profiteren, en dan hebben we het nog niet eens over het niveau van Cyber Warfare, maar goed dat is de toekomst waar we naartoe gaan.

Kent u die reclame van "EERST CHECKKEN, DAN KLIKKEN", dit is wat u moet onthouden voor u over gaat tot actie of tot het betalen van een rekening, want tegenwoordig gaat alles via het electronische data verkeer, het Telebankieren, de Zorg, en uiteindelijk alles, wat in de toekomst natuurlijk zal leiden tot chaos.

CZ heeft een spookfactuur op de website geplaatst zodat men kan zien hoe het eruit ziet, maar uiteraard wordt de spookfactuur constant vernieuwd met andere datums en bankrekeningen en tevens andere bedragen.

Wat tevens natuurlijk vervelend is; is dat je naar je centen kunt fluiten want de aangiftes hebben weinig zin omdat de pakkans nihil is, en daarnaast zijn er niet genoeg mensen bij de politie die dit soort problemen aan kunnen of kunnen oplossen, persoonlijk is het naar mijn mening een probleem wat de overheid zelf creeert door overal op te bezuinigen en alles te privatiseren wat uiteindelijk tot chaos zal leiden bij vele bedrijfs en overheids diensten, dus we zullen zien wat de nieuwe wereld orde ons brengt...voor nu kan ik alleen zeggen KOPPIE OP.

Mvg,

Marcello. Windows & Android.

www.digi-terras.nl

John Kramer. Linux.

 Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.